zondag 21 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Gerard - Sociale werkplaatsen
Gepubliceerd op: 17-08-2006 Aantal woorden: 213
Laatste wijziging: - Aantal views: 1414
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Sociale werkplaatsen

Gerard


Zijn de sociale werkplaatsen nog wel sociaal? Op een sociale werkplaats werken diverse mensen, waaronder mensen met een verstandelijke handicap. Heel vaak zijn dit mensen die een handleiding met zich meebrengen. Net als onder niet verstandelijk gehandicapten heb je ook verstandelijk gehandicapten in allerlei soorten en maten.
Alleen vraag ik me af of in deze huidige tijd hier nog wel naar wordt gekeken?
Mijn vermoeden is namelijk van niet. Verstandelijk gehandicapten missen vaak het overzicht over dingen die niet verstandelijk gehandicapten wel hebben. En dit geldt ook op de werkplek. Wat ik mij afvraag is of dat de degene die daar de leiding hebben over deze groepen mensen wel de nodige know how in huis hebben om met deze mensen om te gaan. Want hoe je het wendt of keert, men kan een sociale werkplaats niet vergelijken met een bedrijf waarin niet gehandicapten werken.
En dit begint er volgens mij nu wel op te lijken. Je hoort mij niet zeggen dat deze mensen niet willen of kunnen werken. Alleen er gaat wel is wat mis. En bij sommigen ligt het werktempo nou eenmaal niet zo als bij niet gehandicapten. Als men hier wat meer naar keek, en wat meer rekening mee zal houden. Dan verdient de werkplaats weer het woordje sociale ervoor.

@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens