donderdag 20 juni 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Hans de Voer - Viet
Gepubliceerd op: 21-01-2003 Aantal woorden: 785
Laatste wijziging: - Aantal views: 2348
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Viet

Hans de Voer


Viet zat op zijn werk. Hij werkt in een fabriek waar men papierscharen in elkaar zette. Het heette dan ook Papierschaar&co. Hij was er erg gelukkig en voelde zich tevreden met zijn leven, hoewel hij nooit getrouwd had en weinig tot geen vrienden had. Tot op die dag dat hij erachter kwam dat hij de enige was op zijn werk die geen loonsverhoging had gekregen van de baas. Die baas heette Citroen. Viet was van plan zijn werkdag op een normale manier af te ronden, gewoon zijn werk afmaken, even een kopje koffie drinken en vervolgens naar Citroen toe stappen om te vragen waarom hij geen verhoging van zijn loon had gekregen. De dag verliep als normaal, met het verschil dat alle collegas een stuk vrolijker leken. Dat kwam vast en zeker doordat ze meer verdienden. Het maakte Viet chagrijnig. Hij wilde ook vrolijker lijken.
Op een gegeven moment had Viet er genoeg van. Hij wilde niet meer papierscharen in elkaar gaan zetten, hij wilde antwoorden. Hij zat al een hele tijd te piekeren. Dat was hij niet gewend, normaal verdrong hij alles wat hem gebeurde altijd, maar nu was voor hem de maat vol. Hij besloot van zijn scharen weg te lopen naar het kantoortje van Citroen.
Citroen zat rustig te werken toen de deur van zijn kantoortje opeens werd opengeslagen. Hij zat opeens rechtop in zijn stoel van de schrik. Hij keek in de deuropening en zag Viet daar staan. Nou zullen we het krijgen, dacht Citroen. Kom binnen, Viet! zei hij. Waar kan ik je mee helpen?
Ik had een vraag, zei Viet.
Ik zou zeggen: vuur af die vraag. Viet en Citroen moesten lachen. Dat was stom, dacht Citroen. Viet legde zijn probleem voor. Meneer Citroen, ik heb begrepen dat iedereen in dit gebouw, inclusief Bep, de koffiejongen en meneer Olka, de schoonmaker, een fikse salarisverhoging heeft ontvangen. Nou keek ik afgelopen week op mijn bankafschrift, en toen viel het mij op dat er bij mij niks bijgekomen was. Het was exact hetzelfde salaris als dat ik al 48 jaar krijg. Ik vroeg mij toen zo af: hoe komt dat? Waarom heb ik geen salarisverhoging gekregen, meneer Citroen?
Citroen schraapte zijn keel. Ga eens zitten, Viet. Viet ging zitten. Het zit zo, Viet. Ik ben echt ontzettend blij met jou als werknemer. Dat meen ik serieus, Viet. Viet voelde zich gevleid. Als ik jou met anderen hier in het gebouw vergelijk. Nee Viet, dat kan ik niet eens. Je bent echt de allerbeste. Je bent altijd aanwezig, altijd op tijd, hebt nooit iets te klagen en je maakt de beste papierscharen die ik ooit heb durven dromen. Viet moest giechelen. Je bent eigenlijk het beste wat me op het werk ooit is overkomen, Viet. Aan jou heb ik pas echt wat.
Maar meneer Citroen, waarom heb ik dan geen salarisverhoging gekregen?
Weet je wat het is, Viet. Je bent een goede werknemer, ik ben erg tevreden over je papierscharen en je houding tegenover je werk, je prestaties zijn uitmuntend Citroen wachtte even en haalde adem. je bent alleen echt ontzettend lelijk. Viet keek verschrikt op. Dit had hij niet verwacht. Alleen al als ik aan je gezicht denk, Viet, dan krijg ik kotsneigingen. Ik kan nooit eens lekker eten, omdat ik dan meteen aan jou moet denken. Dan is mijn honger alweer verdwenen. Ik meen het serieus, Viet: je bent echt afschuwelijk om te zien. Viet wist niet wat hij moest zeggen. Dit zelfde was hem eens eerder overkomen, op de middelbare school. Viet had bij een biologie proefwerk alle vragen goed, maar hij kreeg maar een 6 omdat hij afstotelijk was. Nu gebeurde het hem weer. Viet stond te trillen op de grond. Hij geloofde echt niet wat hij hoorde. Hij had geen salarisverhoging gekregen omdat hij lelijk was? Wat moest hij hierop zeggen? Ik snap dat het je misschien hard aankomt, zei Citroen. maar ik kan er natuurlijk ook niks aan doen. Ik vertel je simpelweg de waarheid. Ik hoop dat je dat kan begrijpen. Viet antwoordde zachtjes: ik begrijp het en schuifelde het kantoortje uit. Dit was hoe zijn hele leven in elkaar zat. Men respecteerde hem niet om zijn werk en prestaties, maar werd afgeschrokken door zijn uiterlijk. Viet ging maar weer verder met zijn papierscharen en probeerde het voorval te verdringen tot hij het echt vergeten was. Hij was er inmiddels een echte ster in geworden. Dit was zijn enige manier om zich gelukkig te voelen: alle negatieve dingen vergeten en er niet over nadenken. Hij was vastbesloten zijn hele leven te wijden aan het maken van papierscharen. Fluitend ging Viet verder. Hij was het voorval al weer vergeten


@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens