dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Martijn van den Bergh - Groot Dictee der Nederlandse Taal
Gepubliceerd op: 19-12-2005 Aantal woorden: 136
Laatste wijziging: - Aantal views: 1791
Easy-print versie Aantal reacties: 4 reacties

Groot Dictee der Nederlandse Taal

Martijn van den Bergh


Ik heb meegedaan aan dat Groot Dictee der Nederlandse Taal. Ik ben bovengemiddeld. Gemiddeld werden er 33 fouten gemaakt. Ik had er 43. (Ja, geen tijd voor complimentjes.) En alweer die Vlamingen die winnen. Ach ja, maakt het ook uit. Het is maar een spelletje. Er zaten heel wat woorden in waar ik nog nooit van gehoord had. Bohéme, geen idee wat het is, ik heb het fout gespeld. Ik had boême. Dodijnen? Dat is dus wiegen in de armen. Had ik ook fout gespeld. Doordijnen verstond ik. Allemaal heel moeilijk. Maar ja, ik ben pas 14, heb nog niet zoveel ervaring met de moeilijke woorden in de Nederlandse taal. Die krijg je in de 3e niet. Het moeilijkste woord in de 3e is acclimatiseren, om te spellen. Zo moeilijk nou ook weer niet, hè?

Innocente @ 21-12-2005 08:20:56
Ha Martijn! Ik geloof je op je woord.
Ik heb je homepage bekeken en daar je column over de bezuinigingen op jouw school (et cetera) gelezen. Leuk en sommige stukjes ook heel scherp! Hetgeen wat joma eerder schreef, over eerlijkheid en zo, zou ik dan ook als een compliment opvatten

Ik vind het lef hebben dat je je zo jong al op het schrijverspad waagt. Ik zou zeggen: ga zo door, probeer een eigen stijl te ontwikkelen en neem op zijn tijd ook eens wat goed bedoelde raad aan, van "oudere" (kuch...) schrijvers die het goed met je menen!
Ik wens je veel succes!


René @ 20-12-2005 20:51:24
Als je weet waar de Boheimian Rhapsody van Queen over gaat, weet je ook wat Bohéme is.
Graag alle getallen tot de twintig - als ook rangtelwoorden - voluit schrijven. Dus: derde, veertien, etc.


Martijn van den Bergh @ 20-12-2005 18:40:07
ik ben echt veertien. Ik heb het dictee om halfnegen gedaan. Als je me stukken echt gelezen hebt, zie je dat ik nog op school zit.


joma @ 20-12-2005 04:18:13
Als je 14 bent kun je beter op tijd naar bed gaan.
Als je een stuk ouder bent dan je zegt (zie vorige stukken) zou eerlijkheid je goed bekomen.
Heb je het dictee om 6 uur of halfnegen gedaan?Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens