vrijdag 19 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Martijn van den Bergh - Hersenspinsels
Gepubliceerd op: 19-12-2005 Aantal woorden: 1083
Laatste wijziging: 19-12-2005 Aantal views: 1354
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Hersenspinsels

Martijn van den Bergh


Ik was dus op zo’n beroepenavond van de ROC. Ik ging naar de ICT. Ik dacht dat ik later wel digitaal rechercheur wil worden. Misschien vind ik ooit nog een computer van de Officier van Justitie. Of misschien wat floppies van Remkes met gevoelige informatie over zware criminelen of politici (is er verschil? ). AIVD: Als Ik het Verdomme niet Dacht, dat betekent het. Ze denken maar, ze doen niks. Die Samir A. moeten ze toch voor eeuwig achter de tralies gooien. Hij heeft nog niks gedaan. Plattegronden van Schiphol en de Tweede Kamer. Hij heeft de spullen om zware explosieven te maken. Bij de AIVD denken ze steeds meer als Abou Jahja. Wacht eerst eens af wat ze gaan doen, dan kun je altijd nog ingrijpen. Ja, als er honderden doden zijn gevallen zeker. Het zal mij trouwens ook verbazen als ze weten dat Pim Fortuyn is vermoord. Ik hoor Remkes al: Fortuyn dood? Ik wist niet eens dat ie ziek was! Ze moeten toch eens de informatiebronnen nachecken. Niet alleen knipsels gebruiken.
Maria van der Hoeven moet ook eens iets aan de scholen doen. Als je naar mijn school kijkt, dan zie je dat er veel wordt gespijbeld. Te veel. We krijgen tegenwoordig een absentielijst bij ons rapport. Sommige hadden 3 A4-tjes vol absenties. En wat doen ze tijdens het spijbelen? Ze roken wiet. Gewoon op het schoolplein. Zelfs de brugklassers doen dat. Veel mensen in mijn klas kunnen makkelijk naar de havo, maar die hebben het, net zoals ik, verpest of ze hadden mevrouw Jansen voor Duits. Die kon heel goed goochelen. Goochelen met cijfers. Mensen die nooit een hoger cijfer dan een 4 hadden gehaald, stonden opeens een 8 op hun rapport. Ik had de laatste 2 periodes veel tienen, maar volgens haar stond ik een 6. Daardoor kon ik ook niet meer naar havo. Als zij niet had zitten goochelen, dan had ik nog een overgangstoets kunnen maken om naar de havo te mogen. Nu zit ik op het VMBO-t. Zit ik een jaar langer op die school. Stomme klas met stomme mensen.
Vooral de jongens eigenlijk. Er zijn maar 3 jongens die ik mag. Er is 1 meisje dat ik niet mag, misschien is het toeval, maar het is een Marokkaan, en volgens mij mag zij van haar ouders niet omgaan met andere mensen dan Marokkanen. Ze zit altijd met Marokkanen en ze probeert Nederlanders niet eens te leren kennen. Dan zeg ik, ga terug naar Marokko als je niet wilt dat je kind met anderen volken omgaat. En ik heb ook Marokkanen in mijn vriendenkring, dus ik wil niet discrimineren. Maar goed, als je kijkt, zie je dat jongeren veel meer met “allochtonen” omgaan dan volwassenen. Wij groeien met ze op. Wij zien ook de goeie kanten van de migranten. Tuurlijk denk ik niet dat alle Marokkanen dieven zijn. Voordat we oordelen over andere volkeren, moeten we eerst maar eens kijken naar ons eigen volk. Er zijn genoeg criminele Nederlanders. Volkert van der G. vermoorde Pim Fortuyn. In mijn omgeving dachten veel mensen: als het maar geen Marokaan is. Gelukkig was dat niet zo. Volkert van der Gek had het gedaan. Dit geldt niet alleen voor de Marokkanen, maar ook voor de Turken, Surinamers, Ghanezen en al die anderen “allochtonen”.
Ik ben een tijdje depressief geweest, ik weet nog steeds niet precies waarom. Veel mensen dachten dat het kwam doordat mijn beste vriend wel een vriendinnetje had en ik niet. Dan zeg ik: hou op met het bedenken van theorieen, want het is niet zo! Nu we het toch over meisjes hebben. Ik val wel altijd op de “verkeerde” meisjes. Ze zijn of al bezet, of ze voelen niks voor je, dat kan gebeuren. Of ze willen geen relatie om dat ze dan in de zomer naar een ander land gaan verhuizen. Zij gaat lekker naar Brazilië, terwijl wij in dit smerig weer zitten. Enfin, ik ben al op 4 meisjes in 2½ jaar verliefd geworden, maar de goeie zat er niet tussen. En de tweede dacht dat het lief zou zijn om me lief af te wijzen. Dat vond ik niet zo goed idee. Het is lief bedoeld, maar dat zijn de pijnlijkste afwijzigingen. Verdorie zeg. Misschien was ik daarom wel depri. Ook kreeg ik van m’n beste vriend te horen dat een meisje waar ik verliefd op was vond dat ik stink. Ik vind dat zo kwetsend om dat te moeten horen van m’n beste vriend. Ik wil het horen uit haar mond. Dat kwetst mij minder dan dat ik het moet horen van iemand anders. Ik ben heel blij voor mijn beste vriend dat ie zo’n leuke relatie heeft met zijn vriendin. Het gaat er erg grappig aan toe, en ik doe gewoon vrolijk mee. Dus ik weet niet waar mensen die theorie vandaan halen. Voorbeeldje, hij kocht een salmiaklollie, hij kon het niet goed uitspreken. Kom ik weer met mijn bizarre opmerkingen. Dat lijkt mij niet zo lekker, een amoniaklollie. Erg giftig denk ik. Mijn familie is ook heel creatief met spreekwoorden. Paar voorbeelden: Wat de boer niet vreet, dat kent ie niet, de zak uit de boom kijken, de boom in de zak kopen, we gaan er met verkrachtte eenden tegenaan. Wat een bizarre tekst. Heb je trouwens wel eens naar de teksten van Kus geluisterd. Krijg Urenlange Smetvrees, dat betekend het trouwens. Met een lach met een kus en het topje van m’n zus, maak ik jou stapelverliefd op mij. Dan moet je eerst wat aan je zangtalenten doen en wat andere teksten gaan schrijven. Misschien dat dat werkt.
Ik heb geholpen mijn tante te verhuizen. Ze moet weg van het stadsdeel, want ze willen de huizen slopen en de gracht doortrekken. Ze zijn niet goed bij hun hoofd bij het stadsdeel Osdorp. Ten eerste is er al een woningnood in Osdorp, ten tweede er wonen een heleboel oude mensen, die daar al jaren wonen. Mijn oma woont in een van die straten, die is helemaal zenuwachtig, ze moet in februari weg uit haar huis. Ze gaat naar een aanleunwoning. Ze ziet er heel erg tegenop. Maar wat het stadsdeel wil, zit in hun hoofd en niet in hun kont. Het moet en zal gebeuren. Mijn oma, 76 jaar, helemaal gestrest, moet haar huis uit, waar ze haar kinderen heeft grootgebracht, waar ze al 50 jaar woont, wordt gesloopt, omdat ze de gracht willen doortrekken.

@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens