zondag 24 maart 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Rogier Stomp - Trein
Gepubliceerd op: 20-09-2002 Aantal woorden: 658
Laatste wijziging: - Aantal views: 2501
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Trein

Rogier Stomp


Trein

De trein dendert voort. De duisternis in. Wordt het nacht? Nee. De dageraad is zojuist aangebroken. Donkerder en donkerder wordt het. En bovenal onheilspellend. Slechts flikkerende lichtjes zijn te zien van de Haagse skyline. De trein dendert voort. Kedekboem...kedekboem...tssssjjjii...tsssjjjii klaagt de trein tijdens het rangeren. De duisternis heerst onvoorwaardelijk op het platteland. Flits, een reusachtige bliksemschicht splijt de duisternis en verlicht de hemel. Het duurt slechts een seconde. De duisternis neemt het gelijk over. Weer een duisternisdoorklievende puntige bliksemschicht.
Ik loop door het gangpad van de coupe. Twee heren in keurige donkere pakken voorzien van krijtstrepen, zittende tegenover elkaar, praten over voor- en nadelen van speculeren met aandelen op de beurs. Plotseling barst een van hen uit in een lachbui, die echter niet vrolijk klinkt, maar noodlottig wanhopig, alsof hij ter plekke ontdekt heeft dat hij ter dode is opgeschreven. Langzaam loop ik door. Het fatale gelach achter me latend. Een moeder wiegt haar baby in haar armen zachtjes heen en weer. Aan de andere kant van het pad zit een jongen met een koptelefoon op zijn hoofd onverstoorbaar naar buiten te kijken. 'Who let the dog out!?' klinkt het alsof hij luidsprekers aan heeft staan. Een nogal corpulente vrouw met duidelijk zichtbare vetplooien kijkt hem geirriteerd aan. Dan zie ik mijzelf zitten. Verward kijk ik nog een keer. Ja hoor, daar zit ik! Ik lees een boek. Aan de vergeelde bladzijden herken ik het: taras boeljba. Dat heb ik onlangs uitgelezen. Ik zit hier nog van een vorige keer. Was het zes dagen geleden of twee weken geleden? Ach, wat doet het ertoe hoe lang het geleden is. Feit is dat ik hier zit van een vorige keer. Verwonderd vraag ik me af of ik niet te veel met de trein reis.
Hard wordt de coupedeur opengegooid. Een man in een driedelig pak verschijnt. Over zijn schouders draagt hij een purperen mantel. Hij staat stil en kijkt rond. Mijn ogen ontmoeten zijn donkere fonkelende ogen. 'Cooszoo, Cooszo. De kat, de kat,' roept hij opgewonden. Alle blikken van de aanwezigen in de coupe richten zich naar deze mysterieuze man. 'Wie heeft de kat voorbij zien vliegen?'De passagiers kijken hem aan alsof ze een zonderlijke gek in de maag gesplitst hebben gekregen, maar gefascineerd blijven ze naar hem kijken. Allen vragen zich af: is hij gevaarlijk? 'Cooszoo is een rode kater,' vervolgt hij zijn relaas. 'Cooszoo is de beschermer van de Thracische lijst.' Nu gebaart hij woest met zijn armen en zijn ogen lijken te gaan exploderen. Nog opgewonder dan hij was komt een sterk slavisch accent naar boven: Coossszzzoo, waar bent oe? Groot gevaar als Zork lijst in handen krijgt! Hij ghaat mensheid. Thracische lijst bevat formule van menselijke rede, verstand.' Met stomheid geslagen kijkt iedereen betoverd naar deze zonderling. 'Totale anarchie als Zork lijst in handen krijgt. Een keer eerder Zork lijst geghad. Dat betekende einde Thracische volk. Moeders zullen hun kinderen aan lot overlaten. Mannen gaan plunderen, moorden en ...ach, ach vreselijk! En alsof hem iets dringend bereikt, loopt hij snel verder met zijn wapperende purperen mantel dansend achter hem aan. Als hij de coupe verlaten heeft duizelt het me nog na: Cooszoo, Thracische lijst, Zork, anarchie. Bevend ga ik zitten naast een mooie jonge godin. Wat is ze mooi. Ik zou naar haar willen kijken, maar durf dat niet. Ik voel dat ze mooi is, speciaal en ...
Een hand omklemt mijn schouder zachtjes. Vermoeid open ik mijn ogen. 'We zijn er, meneer,' zegt een vriendelijk kijkende negroide man tegen me. Als ik door de verlaten trein loop besef ik me dat alles slechts een droom was. Terwijl ik uitstap, recht tegenover een blauw bord met daarop met grote letters: Amsterdam Centraal, zie ik in mijn ooghoeken een rode kat vliegen. Zeer na gevolgd door een vreselijke creatuur: Zork!

@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens