zaterdag 20 april 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Johan Veenhof - Onze weg langs het water
Gepubliceerd op: 04-09-2005 Aantal woorden: 846
Laatste wijziging: 01-06-2006 Aantal views: 1619
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Onze weg langs het water

Johan Veenhof

Alsof ik nergens op was voorbereid en zeker niets verwachtte kwam er langzaam maar zeker toch iets speciaals in me los. Ik wist plotseling weer welke weg te gaan. Wonderend door wat iedereen het geluk zou noemen daalde ik zoekend en draaiend af, op zoek naar het leven van iets totaal anders. Langzaam verdronk ik en ging ten onder aan onzekerheid en onmacht. Ik zocht haar weg ofwel de onze. Al tijden volgde ik, zonder bewezen doel of resultaat, het heilige water. Diep in mijn hart wist ik dat ik haar vroeg of laat zou vinden. Het moest wel, we hadden deze route samen uitgestippeld. Daarnaast had ik mezelf beloofd nooit op te geven, nooit. We waren hier samen bewust ingedoken, de gevolgen accepterend. Mij geweten was plotseling progressief vol gedruppeld en leek nu te overstromen. Het troebele water had mij gevonden en steeg me tot de lippen. En juist nu zag ik haar opeens weer. Zo uit het niets, precies daar waar ik haar wilde.

Ze liep op de weg die ik volgde, onze weg dus eigenlijk. Ontelbare malen waren we hier samen geweest leek het wel. Geleid door het groenblauwe, kronkelend hemelwater dat zich tot in de verste verte leek te vervolgen waren we arm in arm al dromend samen onze weg vervolgd. Nu werd het echt. Wakker geschrokken door de realiteit wist ik even niet wat te doen. Mijn trouwe geduld was uiteindelijk dan toch beloond. De schok kwam direct nadat het gebeurd was, nadat ik haar zag. Hij kwam voort uit haar. Zij die maar door bleef lopen terwijl ik haar zwijgend vroeg te rusten op onze plaats, zoals ik haar al tijden smeekte. Wist ze eigenlijk wel dat ik maar een paar meter achter haar was, dat ik haar volgde?. Dat kon haast niet, dit was mijn weg. Plotseling stond ze stil en keek rond, zoekend naar herkenning. Ik hield ook stil en bewonderde haar van afstand. Wat was ze mooi. Precies zoals ik verwachtte. Langzaam en met edele tred liep ze verder langs ons stromende water.

De signalen van haar gevoel volgend ging ze door in de richting waar ze in geloofde en sloot haar ogen voor het gevaar. Ze liep rechtstreeks op een diep gedeelte van ons water af. Alhoewel ze niet wist dat haar redder kort achter haar volgde, verraadde ze toch haar nieuwe angst en opende haar ogen. Ze hief fier haar lichte hoofd vol in de wind, om zo schijnbaar onverschrokken haar weg te vervolgen. Ik wist wel beter, ze was zoekende. Naar de weg die ons beiden bij elkaar zou brengen hoopte ik. De bomen links van haar en het betoverende blauwgroene water rechts van haar begeleidden de route die ze nam naar onwaarschijnlijk besef van tijd en gevoel. Ik volgde zoals alleen een klein kind zijn moeder volgt en huilde van ons ongeluk. Van haar en mij alleen.

Was het niet beter om samen onze weg te vervolgen?. Duister en eenzaam hoorde ik haar in zichzelf praten over liefde, verlangen, grootheid, verstand en angst. Vooral angst. Achter haar, hopend en wachtend op die kans om haar te redden ging ik haar na. Ik kon haar angst wegnemen. Zij kon van mij zijn. Ik zou haar nooit laten verdrinken. Essentieel en gecontroleerd probeerde ik onzichtbaar te blijven. Af en toe dook ik zelfs onder. Het lukte tot het moment dat ze stil hield bij wat een splitsing van wat onze weg kon zijn. Het water stopte hier. Ik schrok maar bleef elke beweging van haar observeren, wat nu? Ze draaide zich plotseling maar zeer gracieus om. Ik verstijfde direct. Mijn ogen ontmoetten de hare en ik sloot de mijne. Ik was blijkbaar niet goed voorbereid, dat merkte ik nu. Het water werd koud.

Ze draaide zoekend en zonder mij te raadplegen verder en vond haar eigen weg. Ze was niet meer bang om te verdrinken. Nadat ze de voor haar juiste afslag naar het geluk had genomen ontspande ik wat en keek zo nu en dan zelfs in het rond. Er was hier geen water meer. De omgeving werd mooier en mooier leek het wel. Weken had ik haar geobserveerd en nooit, nooit was ze hier geweest. Ik trouwens ook niet. Het was rustig hier, ik kon haar zelfs van afstand accepteren in deze oase. Zonder haar te hebben. Plotseling schrok ik. Dit kon niet waar zijn. Ik was haar kwijt. Staand op het midden van de splitsing zocht ik alle richtingen met mijn verlangend oog af. Niets. Ze was voorgoed verdwenen uit mijn zicht. Mijn tranen stopte en mijn ogen werden droog. Mijn voorbereiding was niet genoeg geweest om haar voorgoed in mijn hart te sluiten, ze kon niet openlijk mijn weg vervolgen. Ik moest terug en zij moest verder. Het water riep mij vastberaden tot zich en haar vertwijfelt na. Ze zou me nooit meer kunnen verlaten. Onze weg langs het water had ons samen gebracht. En daarna uit elkaar. Gelukkig waren we beiden niet verdronken.Johan Veenhof

@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens