zaterdag 20 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - Huurwoningen
Gepubliceerd op: 08-09-2002 Aantal woorden: 201
Laatste wijziging: - Aantal views: 1478
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Huurwoningen

Ger Klarenbeek


Jongeren tot 25 jaar vallen te vaak buiten de boot wanneer het gaat om toewijzing van een huurwoning. Woningcorporaties en gemeenten selecteren te veel op leeftijd. Dit leidt volgens het Expertisecentrum Leeftijd en Maatschappij tot leeftijddiscriminatie. Vooral de leeftijdsval bij sommige woningstichtingen is een doorn in het oog.

Als zoekenden te oud zijn voor een bepaalde leeftijdscategorie maar geen woning hebben, komen ze bij de nieuwe categorie onderaan te staan. Zij kunnen weer van voren af aan beginnen. Dit is frustrerend en ook pertinent onjuist. Selectie op basis van leeftijd is beslist niet nodig. De inschrijfduur of de voorzieningen die een woning heeft moeten de kernpunten worden.

Het kan anders, immers in de gemeente Nijmegen zijn o.a. eisen aan leeftijd, salaris en gezinssamenstelling niet meer van toepassing.Starters die het langst ingeschreven staan zijn aldaar het eerst aan beurt en bij doorstromers, geldt de woonduur in de vorige woning. Deze eisen zijn duidelijk beter en eerlijker tegenover alle woningzoekenden. Het is namelijk toch al tragisch genoeg, dat er te weinig huurhuizen zijn. Dit is echter een voldongen feit en is duidelijk het gevolg van een op dit gebied jarenlang verkeerd gevoerd beleid.


@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens