dinsdag 19 juni 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger klarenbeek - Nederlandse gezinnen hebben grote schulden
Gepubliceerd op: 23-08-2002 Aantal woorden: 180
Laatste wijziging: - Aantal views: 1527
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

Nederlandse gezinnen hebben grote schulden

Ger klarenbeek


Nederlandse gezinnen hebben grote schulden

Het aantal gezinnen, dat financiŽle problemen heeft, stijgt nog steeds. De invoering van de euro en de teruggang in de economie zijn hier debet aan. Veel huisgezinnen slagen er niet in rond te komen met hun inkomen. De Volkskredietbanken verwachten een ware stormloop. Het aantal probleemgevallen is momenteel 30.000, maar stijgt minimaal met 10%.

De leiding van de volkskredietbanken zijn zeer somber gestemd. Dit komt omdat de Nederlander nog te vaak de waarde van de euro niet kent en deze te gemakkelijk uitgeeft. Daarbij is er een gestage groei van het aantal werklozen en WAOíers. Steeds meer Nederlanders moeten rondkomen van een minimaal inkomen. Hiervan kan men men met moeite uitkomen,al wordt dit een steeds grotere opgave.

De vaste lasten worden steeds hoger, waardoor men vaker in financiŽle moeilijkheden komt. Het gemiddeld schuldbedrag is de afgelopen jaren gestegen tot 11.500 euro. Dit bedrag geeft al aan hoe hoog de nood is. Om al deze schulden te saneren zal dan ook door de Volkskredietbanken veel werk verzet moeten worden.


Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en Renť Claessens