zaterdag 20 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - Misbruik maken van omstandigheden
Gepubliceerd op: 12-08-2002 Aantal woorden: 274
Laatste wijziging: - Aantal views: 1486
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Misbruik maken van omstandigheden

Ger Klarenbeek


Bepaalde beroepsgroepen hebben daadwerkelijk misbruik gemaakt van de invoering van de euro. Deze groepen hebben dit toegegeven, maar voeren aan dat zij veel kosten gemaakt hebben en deze zijn doorberekend. De regering heeft zich destijds op het standpunt gesteld, dat de kosten verbonden aan de invoering van euro niet berekend mochten worden.

Men heeft echter nagelaten om hierop controle uit te oefenen. Deze laksheid is de burgers duur komen te staan omdat alle prijzen nog extra naar boven afgerond werden. Bij monde van de Presidenten van de Nederlandse en Europese Bank werd altijd gezegd, dat de prijzen niet althans niet buitensporig omhoog zouden gaan. Er werd zelfs gesuggereerd de prijzen gaan omlaag omdat de markt groter werd. Het effect van de invoering zou minimaal zijn.

Deze zienswijze werd ook geuit door de toenmalige minister van Financiën. Er was reden tot feest vieren. Europa en dus ons land kregen een harde en goede munt. De hardheid van de munt werd direct duidelijk, immers de euro kon zijn introductiewaarde ten aanzien van de dollar niet bewijzen.

Doordat Amerika momenteel met een grote staatsschuld kampt en het economisch slecht gaat, wint de euro weer enigszins terrein. Dit komt echter niet door de “sterkte” van de economie in Europa. Europa zit ook in de economische malaise en de begrotingstekorten lopen op. Iedereen heeft de burgers zand in de ogen gestrooid en gezegd droom maar lekker. Het ergste is, dat van regeringszijde niets is ondernomen om misbruik van de munt tegen te gaan. Ook de huige regering voelt daar niets voor. Men wenst de markt haar werking te laten doen.


@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens