dinsdag 22 januari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
GerJan van de Kamp - Dagboek van een Insomniaat
Gepubliceerd op: 11-04-2005 Aantal woorden: 1419
Laatste wijziging: - Aantal views: 1590
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Dagboek van een Insomniaat

GerJan van de Kamp


Feit: Het is nu officieel morgen en ik zou moeten gaan slapen, want de komende dag zal er n zijn als alle anderen. Vandaag heb ik reeds zon dag gehad en dus weet ik uit ervaring dat uitgeslapen zijn een pr is. Mijn dagelijkse tijdsbesteding vindt plaats in een kippenslachterijfabriek. Mijn taak bestaat uit orderpicken. Dat is een militante term voor het op volgorde leggen van voorverpakte stukjes kip. Je krijgt s ochtends onmogelijk vroeg een lijstje in je gehandschoende hand gedrukt, waarop staat in welke volgorde de verschillende producten op de rolband moeten worden geplaatst. In de hal waar ik werk, zijn zeven van deze rolbanden boven elkaar gemonteerd. Omdat ik zo ongeveer twee meter in de hoogte ben, krijg ik vaak n van de bovenste rolbanden toegewezen. Dat is op zich handig, alleen is het wel jammer dat de kisten met voorverpakte kippenpootjes, kippenschnitzels, kippenvleugels, kippendarmen, kippenharten, kippensoeppakketten, kip-barbecuepakketten, vegetarische kippetjes en kipfilets op de grond staan. De Tony Little fitness video is er niets bij.
De volgorde van de te plaatsen kipproducten luistert nauw. Als de pakketjes namelijk in de verkeerde volgorde in de prijssticker afdeling terecht komen de volgende en tevens laatste keten in de kippenverwerkerij kunnen er grootse problemen ontstaan. Wat die precies zijn, is mij niet helemaal duidelijk, maar dat zegt de baas en aangezien hij gaat over het feit of je volgende week wel of niet terug mag komen, geloof ik hem graag op zijn woord.
Dus kipwerpen is een secuur werkje: Als je bijvoorbeeld de productlijst hebt gekregen voor die ene grote supermarkt u weet wel, degene die je persoonlijk aan kan spreken op het toegepaste vreemdelingenbeleid dan moet je eerst de twee stuks kipfilet pakketjes op de band leggen. Daarna pas de vier stuks kipfilet pakketjes (wel weer op dezelfde band) en eindigen met het restvlees, wat hier netjes kip/kalkoenmix heet.
Als je de lijst hebt gekregen van die grote Duitse supermarktketen die ene waar de medewerker vertikken artikelen uit de dozen te verwijderen, waardoor men ineens bakken minder hoeft te betalen dan heb je het die dag erg rustig. Duitsers malen niet om de aanblik van hun voedsel. Het enige wat je hoeft te orderpicken is dozen en dozen vol met kant-en-klare kippen in zijn geheel in cellofaan gewikkeld.
Dat moet ik dus morgen doen. Dat deed ik vandaag ook en dat zal ik ook tijden blijven doen. Ik zou best wat intelligenters kunnen ik heb er de papieren voor maar iets weerhoudt mij hiervan. Misschien is het een punkverantwoorde anti-carriremove, misschien is het luiheid. En misschien is dat wel hetzelfde...
Het is daar in de fabriekshal heel erg koud (orderpicken moet op de n of andere manier altijd in de vrieskou) en dat zorgt ervoor dat je wel redelijk te geslapen moet zijn, anders krijg je jezelf nimmer warm. Ook is het gehalte onbegrijpelijke maar desalniettemin gevaarlijk losrazende apparaten significant, wat ook vraagt om enige helderheid.
Dus lig ik naar mijn standaarden vroeg op bed mijn dagboek bij te houden en klaar wakker te zijn. Er is namelijk een probleem: mijn biologische klok tikt niet logisch. Elke nacht probeer ik het opnieuw en elke nacht faal ik weer in n simpel feit: in slaapvallen. De dokter vroeg wat er dan aan de hand was en raadde me aan een dagboek (of nachtboek, zoals hij zeer gevat opmerkte) bij te houden. Totaal nutteloos naar mijn idee want nu komt er simpelweg op papier te staan wat ik al die tijd al wist, namelijk dat ik s nachts niet slaap maar ach, de kans is aanwezig dat ik dan wl de vereiste slaappillen mee naar huis krijg.

So here goes nothing.

00:12 Ik ga in mijn favoriete slaaphouding liggen de foetus en wacht op de slaap. Welterusten.
00:41 De slaap wacht blijkbaar niet op mij. We zijn als een lang getrouwd stel dat ondertussen totaal uit elkaar gegroeid is. De slaap ziet mijn behoefte niet en ik luister niet naar haar, als ze me overdag probeert te verleiden.
00:56 Ik moet plassen en doe dat dan ook. Daadkrachtigheid is een onderschatte achtste mannelijke schoonheid.
01:13 Ik moet mijn slaapkamer hoognodig weer eens verven. Er zit schimmel in de hoek bij het plafond. Volgens mij is dat waterschade, of een dergelijk duur woord. En volgens mij is dat de schuld van de bovenbuurman. Wie zou dat moeten betalen? Of ben ik daar ook al voor verzekerd?
01:37 Ik ga weer uit bed. Mijn enkels beginnen te jeuken en dat is altijd een voorteken dat de slaap nog lang niet gaat komen.
01:51 Ik heb de kachel ook maar weer aangedaan. Ik hoef mezelf toch zeker niet te straffen door hier in de kou te gaan zitten. Ik sneup door mijn cd-collectie op zoek naar een toepasselijk, rustgevend muziekje. Daar vind ik een nieuwe cdtje, welke ik nog niet heb geluisterd. Ben benieuwd
02:07 Saaie kut muziek. Veel te druk, maar ook te voorspelbaar voor woorden. Vals en fleppend irritant. Eruit maar weer. Tijd voor een nachtklassieker.
02:23 - we writhed under a red light / voodoo smile / siamese twins -
02:55 Zou een mens eigenlijk ook zelfmoord kunnen plegen door puur en alleen zijn adem in te houden? Is dat fysiek mogelijk? Kun je jezelf tot het allerlaatste moment dwingen niet te ademen? Ik heb namelijk wel eens gehoord, dat je jezelf niet kan wurgen, omdat je op het moment suprme niet genoeg kracht meer hebt en dus loslaat . Als het zou kunnen door gewoon je adem in te houden, dan zou dat echt wel een hele hoop troep schelen voor velen. Aan wie zou je zoiets voor moeten stellen? Zou Balkenende een handboek voor schone zelfmoord willen financieren?
03:12 - zap - negen nul zes, twaalf dertien nul. Ze zit hier te wachten op jou dikke - zap -
03:32 Misschien helpt iets eten deze keer?
03:39 Blijkbaar niet: Nu misselijk. Laat ik toch maar die fles wijn open trekken. Het wordt nu morgen toch niets meer en meestal helpt wijn wel om een beetje rustig te worden. En het is goede wijn, hoorde ik een vriend van me uitleggen. Hij zei er ook bij, dat het grote voordeel van veel te dure wijn is, dat je er praktisch geen kater aan overhoudt. Dat is dan ook weer mooi meegenomen. Wacht, terwijl ik mezelf een theemok inschenk. Proost ende goede dronk.
04:02 Eigenlijk is mijn werk een beetje als wat wijlen Andr Hazes of toekomstig wijlen Andr Rieu ook poogden: naakte chickies in een goed georganiseerde polonaise leiden.
04:22 - u heeft nul nieuwe berichten. Om uw instellingen te wijzigen, toets drie -
04:30 Zou zij mij net zo leuk vinden als ik haar? Ze heeft niet gebeld, niet gemaild Misschien is ze druk. Misschien neukt ze een ander. Moet ik haar nog eens bellen? Mailen misschien? Een kaartje? Nee. Ik ga niet de desperate kerel uithangen. Ik wacht. Maar misschien wacht zij niet op mij. Moet ik dan maar beter wel bellen, of?
04:51 Ik word een beetje drrronken. Maarrr dat is okay. Denk ik. Weet ik veel. Ja.
05:21 Vogels zouden zich ook aan de menselijke wekker moeten houden. Eigenlijk moeten alle vogels die het wagen voor 6 uur hun snavel open te doen, worden weg- of uitgevolueerd. Hoe zeg je dat trouwens?
05:51 Blijkbaar ben ik toch even in slaapgevallen, want het is toch zeker een half uur later dan de laatste keer dat ik de klok zag.
06:05 - audio sample: wekker geluid -
Is dit wat u bedoelde, beste dokter?
Dat is mooi, dan ga ik nu douchen en proberen een beetje te ontnuchteren, zodat ik met frisse moed op mijn fietsje kan stappen en aan het werk kan gaan.

ORDERPICKER GEPRIKT
Wezep: Gisterochtend vroeg heeft er zich een tragedie afgespeeld in de Kippenvlees verwerkingsfabriek Friki te Wezep. GerJan K. een afgestudeerd psycholoog die tijdelijk werkzaam was als orderpicker is in de koelhal door een vorkheftruck aangereden. De bestuurder kwam na het gebruikelijke claxonsein te hebben gegeven de hal binnenrijden en zag de onfortuinlijke K. over het hoofd. Deze sprong te laat opzij en werd aan de vork van het apparaat geregen. GerJan K. overleed ter plaatse. De directie van de Friki zegt dit voorval ernstig te betreuren en betuigt haar medeleven aan de nabestaanden van K. (sjak)-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens