vrijdag 21 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Rosa Spinnet - Feministe te laat geboren
Gepubliceerd op: 17-03-2005 Aantal woorden: 227
Laatste wijziging: - Aantal views: 1587
Easy-print versie Aantal reacties: 5 reacties

Feministe te laat geboren

Rosa Spinnet


Feministe te laat geboren

Het begon allemaal heel simpel. Ik moest een werkstuk voor school maken, een belangrijk werkstuk. Ik mocht helemaal zelf weten welk onderwerp ik zou kiezen. Feminisme dus, dat leek me interessant, al die sterke vrouwen die ‘mijn positie’ hebben verbeterd.
Ik verdiepte me in de twee feministische golven die (ooit) ons land zijn binnen gestroomd en dan vooral in de laatste golf. Langzaam maar zeker kwam ik erachter dat ik ook wel zo had willen strijden, leek me leuk en spannend. Onderdukt door de mannen jaaa!!!

Zelfs een feministe geïnterviewd, zij maakte me er nogal snel van bewust dat de feministen van toen, hun doel nog steeds niet helemaal hebben bereikt. Nou dacht ik, dat is dan mooi, dan kan ik met mijn generatie, daar nog eens even voor zorgen!!
Maar toen ik daar wat meer over na ging denken en wat om me heen keek zag ik nógal weinig vrouwen/meisjes waarvan ik dacht: die komen lekker voor zichzelf op. Ze zijn er totaal niet mee bezig. Geen optie dus.

Wachten op de derde feministische golf van de moslima’s is ook geen optie, want die strijden voor zichzelf, niet voor wat we hier in Nederland al eerder bereikt hebben en wat nog verder doorgevoerd moet worden.

Ik ben gewoon echt te laat geboren.Adriaan @ 18-03-2005 14:26:00
Ik maak uit de tekst op dat het je vooral om de strijd is te doen. Mogelijkheden zat, zou ik zeggen.


Rosa Spinnet @ 18-03-2005 12:48:09
hmm oke het is niet goed verwoord..
thnx voor de fb


sprakeloos @ 18-03-2005 00:24:47
Ik had niet anders verwacht dat iemand van Pluto een Marsiaan op een of ander manier zou steunen.


dichtermede @ 17-03-2005 23:40:02
"Maar toen ik daar wat meer over na ging denken en wat om me heen keek zag ik nógal weinig vrouwen/meisjes waarvan ik dacht: die komen lekker voor zichzelf op. Ze zijn er totaal niet mee bezig. Geen optie dus."

Naar mijn idee duidelijk dus wél een optie wanneer
je vanuit feministisch oogpunt je doel wilt bereiken.
Maak de vrouwen/meisjes wakker met je ideeën...
en strijd de strijd die je wilt strijden....

Onderdrukking van welk wezen dan ook is m.i. af te keuren, of het nu een vrouw, man, moslima of kameel is....

Maar ja, ik kom dan ook van Pluto......


sprakeloos @ 17-03-2005 21:59:27
Wachten op de derde feministische golf van de moslima’s is ook geen optie, want die strijden voor zichzelf, niet voor wat we hier in Nederland al eerder bereikt hebben en wat nog verder doorgevoerd moet worden.

Bij deze opmerking moest ik toch even nadenken, ooit heb ik tijdens mijn studie een paketje vrouwenstudies gedaan, ver na de tweede feministische golf, en daarin heb ik begrepen dat het feminisme niet alleen een kom maar op voor je eigen is, maar dat het vooral een maatschappijkritische zaak is, dus voor alle mensen, dus uitgaande van de moslima die bezig zijn te emanciperen, dan moet dat uiteindelijk ook ten goede komen aan hun mannen en de Nederlandse samenleving als geheel.

Dat heb ik toen geleerd en ik denk dat ik het daar nog steeds mee eens ben.Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens