dinsdag 16 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - armenhulp
Gepubliceerd op: 12-03-2005 Aantal woorden: 246
Laatste wijziging: - Aantal views: 2047
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

armenhulp

Ger Klarenbeek


De Raad van Kerken te Baarn roept rijke Baarnaars op hun arme plaatsgenoten te helpen. Hiervoor zijn vraag en aanbodstrookjes, waarop ingevuld kan worden wat er zoal nodig is. De vraag komt van de armen en het aanbod moet natuurlijk komen van de rijken. De constructie is bedacht omdat door de Haagse bezuinigingen velen nauwelijks kunnen rondkomen. Laat staan iets extra’s doen.

Door nu te gebruik te maken van vraag en aanbodstrookjes denken de kerken deze extra’s te realiseren. De hulp is zeker goed bedoeld, maar geeft schrijnend aan wat zich afspeelt. Immers hierdoor komt de vroegere armenhulp weer om de hoek kijken. Het is te gek voor woorden, dat door de bezuinigingen velen niet meer in staat zijn in hun dagelijkse levensbehoeften te voorzien. De nieuwe hulpwijze is tekenend voor het verval de Nederlandse samenleving.

Naast de hulp die nu aangeboden wordt zijn er de voedselbanken in enige grote steden.
Die zorgen er voor, dat een grote groep uit de samenleving toch eten krijgt. Er zijn nog meer initiatieven, waaronder winkels met goederen waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstreken is. Deze goederen kunnen tegen zeer lage prijzen aan minima met een pasje verkocht worden.Al deze soorten van hulp geven aan hoe groot de nood is. Het huidige kabinet draagt hiervoor de verantwoording. Er is verkeerd bezuinigt, de zwakkeren in de maatschappij zijn volledig onderuit gehaald en vandaar toestanden die voor de wereldoorlog gewoon waren .


Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens