dinsdag 19 juni 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Klarenbeek - Kleine vergeetachtigheid met grote gevolgen.
Gepubliceerd op: 23-07-2002 Aantal woorden: 219
Laatste wijziging: - Aantal views: 1588
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Kleine vergeetachtigheid met grote gevolgen.

Ger Klarenbeek


Het nieuwe kabinet is in functie. De beëdiging heeft inmiddels plaatsgevonden. De nieuwe regeringsploeg leed direct averij. Een staatssecretaris moest in verband met haar verleden de functie neerleggen. Bepaalde feiten had zij gewoonweg vergeten met als gevolg, dat haar functioneren niet op prijs gesteld werd.

De vergeetachtigheid levert haar geen windeieren op. Zij verkrijgt een half jaar wachtgeld. Het totale wachtgeld is bijna een half miljoen euro bruto. Deze gelden worden opgebracht door de Nederlandse belastingbetaler. De vrouw in kwestie is terecht terug getreden, maar het doet vreemd aan dat verkeerde informatie beloond wordt.

Een werknemer die wegens fraude ontslagen wordt heeft ook geen recht op een werkeloosheidsuitkering. Het nu gebeurde is een rechtsongelijkheid van de eerste orde. Daarbij zijn de dames en heren politici altijd als eerste in de rij om te zeggen, dat de uitkeringen aangepakt moeten worden. Dit kabinet heeft de taak bepaalde voorzieningen weer nader te bekijken en zonodig maatregelen te nemen.

Het wordt dan ook tijd, dat de riante wachtgeldregelingen hieronder vallen. Tot dusver was er zelfs geen sollicitatieplicht van ex-bewindslieden en kamerleden. Sedert kort is hierover een nota verschenen. Dit kabinet heeft tegenover de burgers de plicht haar beloften waar te maken en schoon schip te maken met toestanden als de onderhavige.@ 23-07-2002 22:24:00
In ieder geval is ze wel meteen afgetreden, en ze heeft het niet, zoals de Paarse rakkers, in de doofpot proberen te stoppen, of haar verantwoordelijkheid proberen te ontlopen.Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens