woensdag 16 januari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Geoffrey Reemer - De les van de Druide
Gepubliceerd op: 19-07-2002 Aantal woorden: 906
Laatste wijziging: 05-11-2004 Aantal views: 2239
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

De les van de Druide

Geoffrey Reemer


Zwijgend stond de aartsdrude Malvegil voor de brug van adamant, die over de kloof van stoom lag. De laatste beproeving lag voor hem. Aan het eind van de brug wachtte de toren van Dimradeel, de grootste drude die ooit geleefd had en die al opperdrude was toen Malvegil nog maar een jochie was. Nu had hij deze titel afgestaan, maar hij was nog steeds de machtigste van allemaal. Spoedig zou hij beginnen aan zijn dimensiereizen, die hij al zo lang aankondigde. De aartsdrude zuchtte. Wat een eer om hem te mogen dienen. Wat een eer dat hij daarvoor uitverkoren was.

Malvegil zette de eerste pas op de brug van adamant en haalde toen opgelucht adem. Hij was welkom. De brug liet hem niet doorzakken. In stevige pas liep Malvegil door, af en toe opgeschrikt door een explosie van stoom, die uit de kloof te horen was. Toen hij aan de overkant was, rechtte hij zijn rug en betrad met opgeheven hoofd het pad naar de grote deuren van zuiver smaragd. Met ferme slagen liet hij de klopper van diamant neerkomen. Toen wachtte hij en verloor het besef van tijd. Na minuten, of uren, of dagen gingen de deuren open. Malvegil keek de toren in. Hij zag een gigantische kamer, met gouden zuilen en zilveren ornamenten. De vloer was bekleed met het kostbaarste zijde, ingelegd met goudstof. Een rode loper rolde zich vanzelf uit en een fel licht kwam uit de deuropening tegenover de poort.

Toen verscheen een gedaante uit het licht, die op Malvegil afkwam. Eerst dacht hij dat het Dimradeel zelf was, zo schoon. Maar hij bleek zich te vergissen. De gestalte was niet schoon. Hij was ook niet groot. Het was nog een jongen, met voddige kleren en warrig haar. De ogen van het kind schitterden van levenslust en hij keek Malvegil ernstig aan.
Malvegil begon zich op te winden. Hij had zware beproevingen volbracht en nu werd hij begroet door dit haveloze kind! Wat een belediging!

"Wat doe jij in de toren van de Grote Dimradeel?" vroeg hij streng. "Dit is heilige grond, geen speelplaats voor kinderen! Je hebt een ernstig gebod overtreden, jongeman!"
De jongen glimlachte slechts. "Gij zijt amusant, mijn beste."
Even staarde Malvegil hem verbluft aan. "Wat zeg je daar? Hoe durf je mij te bespotten! Ik ben een aartsdrude!"
"Uw wijsheid is groot, maar uw verstand lijkt niet meegegroeid te zijn, mijn beste. Luistert gij nooit naar de mening van anderen?"
"Ik luister enkel naar de mening van mijn meerderen," sprak Malvegil hooghartig. "En ga nu, ik heb belangrijkere zaken te doen."
"Gij laat zich vaak misleiden, mijn beste," antwoordde de jongen. "Vaak zijn het de onopvallendste mensen die de beste raad geven."
"Ik heb geen raad van jou nodig, jongen. Ik heb hard gestudeerd. Ik heb in mijn leven meer wijsheid vergaard dan jij in tien levens kunt doen!"
"Als gij zo wijs zijt, mijn beste, antwoord mij dan: waarom schijnt de zon?"
Malvegil gaf het enige juiste antwoord. "De zon is miljarden jaren geleden ontstaan uit stofdeeltjes. Zij is ontzettend heet, daarom straalt zij licht uit."
De jongen schudde zijn hoofd. "De zon schijnt om ons leven te geven. Ze voedt de aarde, zoals zuurstof een vuur voedt. Zij houdt de krachten in balans, doordat zij zelf een zo grote kracht bezit, dat alle krachten daarin geabsorbeerd worden. Het rode temperament gelijk aan de blauwe rust. De gele passie gelijk aan de paarse mystiek. Alleen daar waar de zon niet kan schijnen, daar heerst de dood."
Malvegil brieste. "Je spot met alle wetten van de natuur! Ga onmiddelijk uit mijn ogen!"

"Nee, Malvegil," zei de jongen, en zijn stem werd lager. "Ik heb je hier niet heen geroepen om mij de les te laten lezen." De jongen werd langer. "Ik heb je laten komen om je iets te leren." Zijn gezicht werd ouder. "Ik wilde je leren dat de mensheid niet ondergeschikt is aan jou." Er groeide een baard. "Jij kijkt zo neer op andere mensen, dat je hun waarde uit het oog verliest." De vodden werden witte kleren, met goud ingelegd.

En toen zag Malvegil het. De jongen, hij was Dimradeel! Bevend viel hij op de grond. "Vergeef mij, meester!" huilde hij.
"Jij wilt niet van andere mensen leren," ging Dimradeel onverstoorbaar verder. "Alleen mensen de les lezen wil jij. Zo kan ik je niet gebruiken. Daarom moet ik je veranderen."

Een verblindend wit licht omhuldde Malvegil, en hij voelde hoe zijn huid strakker werd. Zijn haar begon te groeien, en zijn rimpels trokken weg. Hij keek vol angst naar zijn meerdere.

Toen was het afgelopen. Malvegil voelde zich opeens heel jong. Hij stond op, het ging met zoveel energie. Hij voelde zich sterker dan ooit tevoren. Zoekend keek hij om zich heen en zag aan de muur een spiegel. Hij rende er naar toe en bekeek zichzelf. Hij was gekrompen en zijn haar was weer zwart en het bedekte zijn hele hoofdhuid. Zijn gezicht was dat van een tienjarig kind. Stomverbaasd draaide Malvegil zich om naar Dimradeel.
"Je zult alles opnieuw leren, Malvegil," sprak deze. "Maar nu zul je onder de mensen leven. Je zult leren naar ze te luisteren en ze te respecteren. Ga nu."

Het jongetje rende op de oude man af en kuste zijn voeten. Toen draaide hij zich om en rende naar buiten, terwijl hij sprongetjes maakte op de brug.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens