zaterdag 20 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Trea - Wanna-be
Gepubliceerd op: 01-02-2005 Aantal woorden: 352
Laatste wijziging: 02-02-2005 Aantal views: 1252
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Wanna-be

Trea


‘Mam, telefoon, iemand van de krant ofzo’
Enigszins onhandig neem ik de telefoon aan van mijn dochter, waardoor ik geheel per ongeluk het gesprek wegdruk. Ach, als het belangrijk is, bellen ze wel terug.
Zou het gaan over de verhaaltjes die ik in de afgelopen maanden naar de krant gestuurd heb en waarvan er een aantal geplaatst zijn? Misschien zijn ze wel op zoek naar een vaste columnist en is hun oog op mijn hersenspinsels gevallen. Als een razende probeer ik het nummer te achterhalen. Verdikkeme, afgeschermd. Dat schiet niet op. Het eerstvolgende half uur zit ik met de telefoon in mijn hand te wachten. Inmiddels gaat mijn fantasie met me op de loop. Een wekelijkse column schrijven, kán ik dat eigenlijk wel? En waar haal ik iedere week inspiratie vandaan? Ik weeg mogelijke verhalen in mijn hoofd tegen elkaar af. De één te saai. De ander te ongeloofwaardig. Misschien moet ik het zoeken in actuele onderwerpen en daar mijn visie op geven. Ik vraag me af of iemand daarop zit te wachten. Verhalen over mijn gezin, á la Daphne Dekkers dan? Mijn puberdochters zien me aankomen. Ik bedenk me opeens dat Daphne inmiddels al een aantal boeken op haar naam heeft staan. Ik zie mezelf achter een tafel bij de boekhandel zitten, waar ik mijn eigen boek mag signeren voor de trouwe fans van mijn verhalen. Hoe moet de omslag er uitzien? Wil ik een foto van mezelf erop? Of liever iets abstracts? En aan wie ga ik mijn eerste boek opdragen? Wie noem ik in het voorwoord en waarom?
Er is nog steeds niet teruggebeld. De plicht roept dus ik zet de piepers op. Met de telefoon binnen handbereik.
Dan gaat de telefoon. Het is een afgeschermd nummer! ‘Spreek ik met mevrouw Stegeman?’, klinkt een stem aan de andere kant van de lijn. ‘Zeg maar Trea’, antwoord ik joviaal, aangezien we binnenkort misschien collega’s zijn.
‘Ehm, ja, Trea, omdat u al enige tijd een abonnement heeft op de zaterdageditie van onze krant, mogen wij u een aantrekkelijk aanbod doen’.
Ik roer nog maar eens in de pan…

@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens