vrijdag 21 september 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Ger Kl;arenbeek - Het leven met een minimuminkomen
Gepubliceerd op: 04-07-2002 Aantal woorden: 273
Laatste wijziging: - Aantal views: 1946
Easy-print versie Aantal reacties: 0 reacties

Het leven met een minimuminkomen

Ger Kl;arenbeek


In Nederland bestaat nog steeds armoede. De minima houden elke maand te weinig over om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit is de trieste constatering van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Het instituut heeft dit uitvoerig onderzocht. De koopkracht van de minima is flink achteruitgegaan. Deze achteruitgang heeft diverse oorzaken.

Voor huishoudens die van een minimuminkomen leven is er theoretisch gezien voldoende om zich dagelijks te voorzien van eten, onderdak en kleding. De praktijk is echter anders en wel bij mensen die reeds jaren moeten leven van alleen AOW of een bijstandsuitkering. Deze groepen komen regelmatig te kort indien zich andere noodzakelijke uitgaven voordoen.

Het inkomen is niet toereikend alle kosten te dekken. Er ontstaan dan ook schulden. Diverse organisaties hebben zich gewend tot de kamerleden en gevraagd hieraan iets te doen. Er is reeds vaak over dit punt geschreven. De politiek had de mond vol over o.a. bijstandstrekkers die overal vrijstelling voor kregen enz.

Uit gemeentelijk standpunt was deze steun juist omdat die personen te weinig hadden. Alleen het kan allemaal heel anders, men dient de uitkeringen op te trekken en op deze wijze de uitkeringsgerechtigden niet meer afhankelijk te maken van kwijtscheldingen en subsidies.

Op de deze wijze kan men er aan gaan denken bepaalde subsidies en andere regelingen af te schaffen. Dit levert enorm veel geld en tijd op. Hierdoor komt er veel geld vrij en tevens kan het ambtenarenapparaat vereenvoudigd worden. Helaas ligt er nu een regeerakkoord, waarbij dit totaal niet aan orde komt. Erger nog de mensen met een minimuminkomen zullen nog meer moeten inleveren.Er zijn geen reacties op deze tekst.


Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en René Claessens