dinsdag 22 januari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
GerJan van de Kamp - Rudolf; een kleine afwijking
Gepubliceerd op: 07-12-2004 Aantal woorden: 1110
Laatste wijziging: - Aantal views: 1879
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Rudolf; een kleine afwijking

GerJan van de Kamp


Gewoon een eend.
Niks mis mee.
Niet anders dan de anderen; niet mooier, groter, sierlijker of krachtiger.
Rudolf was gewoon een ordinaire eend.
In zijn kolonie had hij zijn vast sociale plek, zijn vaste partner en zijn vaste nest. Ook het leven van Rudolf was als die van alle andere eenden. 's Ochtends dreef de hele groep - wat neer kwam op een 18-tal eenden, aangezien er zojuist weer 4 kuikens bij waren, waarvan n de zoon was van Rudolf en zijn Marit - in een rustig tempo door de kleine vijver. Bij mooi weer waagde een deel van de groep de tocht over de redelijk drukke straat, naar de overkant, waar een veel grotere vijver lag - met fontein en al.
Vandaag was het zo'n mooie dag.; de zon scheen volop en was geen wolkje aan de lucht. Het was de laatste dagen iets warmer geworden, na een koude en druilerige winter. De eenden waren dan ook drukker dan normaal. Er waren al 5 eenden overgestoken. Onder hen natuurlijk ook Karel, die altijd probeerde als eerste de straat over te steken en dus als eerste het water van de grote vijver in te glijden. Dit gegeven gaf hem veel aanzien, want iedereen kon zich nog levendig herinneren hoe vorig jaar zomer de grote en krachtige Bertrand de oversteek waagde en hierbij geschept werd door de bus van lijn 101.
Karel verhaalde graag over zijn ervaringen in de grote vijver, hoewel niemand ooit had gezien of de grote vijver inderdaad rimpelloos was voordat Karel erin gleed, of dat het water oranje kleurde bij de eerste aanraking met de zonnestralen. Niemand durfde Karel echter tegen te spreken, dus werden deze verhalen met veel "oh"'s en "ah"'s aangehoord.
Rudolf bleef in de kleine vijver. Hij was trots op zijn zoon en hield hem de hele dag in de gaten. Rudolf vond het prachtig om zijn zoon in de weer te zien met kleine blaadjes, takjes en zijn leeftijdgenoten. Het drijven ging kleine Dolf goed af, iets wat in het begin Rudolf en Marit nog zorgen had gebaard. Het duurde namelijk erg lang, voordat ze kleine Dolf zover hadden gekregen zijn flappers in het water te laten glijden. Pas na een maand durfde hij het aan en hij scheen het toch goed onder de knie te hebben gekregen.
Rudolf doezelde een beetje in de warme lentezon en dobberde ondertussen zijn gebruikelijke rondje door de kleine vijver. Hij voelde zich gelukkig. Hij had zijn hele leven al in deze kleine vijver doorgebracht en kende iedereen van zijn kolonie al zo lang als hij zich kon herinneren. Het was een rustige kolonie met altijd ongeveer dezelfde samenstelling. Soms kwam er eens een nieuwe een buitenstaander op bezoek, maar deze werd meestal niet erg goed opgenomen in de groep. De eenden roddelden dan onder elkaar over de vreemde eend, die vast verbannen was uit een andere kolonie en nu hier de boel op stelten kwam zetten.
Allen waren ze bang voor veranderingen; het oude zou altijd beter zijn.
Hij dreef een beetje af. Rudolf peddelde altijd hetzelfde ronde en probeerde hier zo min mogelijk van af te wijken. Als er een obstakel in de weg dreef, probeerde hij deze met een zo'n klein mogelijke omweg te passeren. Eens was er een lange tak in de kleine vijver gevallen, welke tijdens de zware oktoberstorm was losgerukt van n van de treurwilgen die altijd op hun sombere manier aanwezig waren aan de westelijke waterkant. Rudolf zag geen mogelijkheid om voorbij deze tak te komen, zonder ver van zijn ronde af te geraken. Hij had zich dan ook, na enkele verwoede pogingen langs beide kanten, terneergeslagen omgedraaid. Die dag moest hij zich telkens als hij opnieuw voor de tak terechtkwam, omdraaien en terug gaan om aan de andere kant de tak weer tegen te komen.
Rudolf peddelde sloom richting de noordelijke waterkant, welke aan de andere straat grensde. Langs deze straat lagen twee middelbare scholen, die rond een uur of n altijd leegstroomden. Leerlingen kwamen uit de betonnen bunkers om van de buitenlucht te genieten of zich te goed te doen aan een zak patat of een sigaret. De leerlingen riepen altijd gemengde gevoelens op bij de eenden. Aan de ene kant verzorgden deze leerlingen de welverdiende verandering van spijs. Als hun moeders eens wisten hoeveel van de door hun driftig gesmeerde boterhammen tussen de eenden van Rudolfs kolonie verdwenen, zou een heel bakkersimperium opgedoekt kunnen worden. Aan de andere kant waren mensen onvoorspelbaar. Ze gooiden stokken in het water, waarna zij hun dolle honden aanspoorden deze eruit te vissen, wat al voor verscheidene verplichte - routeveranderingen voor Rudolf had gezorgd. Ook gooiden zij naast hun boterhammen allerlei niet-verteerbare spullen in het water. Twee maanden geleden nog was Marits vriendin, Isolde, slachtoffer geworden van een boterhamzakje. Daarin zaten nog wat kruimels en in haar verwoede poging deze eruit te krijgen, was Isolde gestikt in een stuk plastic.
Terwijl Rudolf gelukkig en voldaan door het water peddelde, kwam er een groep van deze leerlingen aan. Zij hadden hun boterhammen reeds op en zochten vertier in het gooien van eikels in de kleine vijver. Toen ze Rudolf in het vizier kregen, was daarbij het nieuwe mikpunt van de smijtpartij snel gevonden. Na enkele pogingen richting Rudolf, ontwaakte deze uit zijn roes. Hij keek om zich heen om erachter te komen dat hij erg ver verwijderd was van zijn kolonie. Hij raakte in paniek, want het was nog een heel eind terug en voor dit gedeelte van de vijver had hij geen route! Ook de rondvliegende eikels boezemden hem angst in. Besluiteloos spartelde Rudolf in kleine, hectische rondjes.
En van de jongens nam een grote eikel. Hij woog hem en met een welgemikte worp, raakte hij de kop van Rudolf. De eend voelde een schok en merkte dat hij zijn hoofd niet meer kon draaien of er enige beweging dan ook mee kon maken. Zijn nek was gebroken! Hij merkte ook dat zijn luchtpijp werd afgekneld. Hijgend ploeterde Rudolf door het water om zo snel mogelijk terug te komen bij zijn nest. Achter hem waren de leerlingen gestopt met lanceren.
Rudolf merkte in zijn tocht naar huis dat het hem begon te duizelen. Langzaam en uitgeput kwam hij bij zijn nest aan. Hij strompelde erin en zag Marit met Dolf 'staartvangertje' spelen.
Karel kwam zojuist terug van de grote vijver en vertelde vol overgave over de prachtige oranje gloed van die ochtend. Volgens hem was die nog nooit zo helder geweest.
Het was dan ook n van de mooiste vroege lentedagen van het jaar.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens