vrijdag 19 oktober 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Inge - Shit, mijn Gucci!!!!
Gepubliceerd op: 28-05-2002 Aantal woorden: 468
Laatste wijziging: - Aantal views: 2489
Easy-print versie Aantal reacties: 1 reacties

Shit, mijn Gucci!!!!

Inge


Mateloos kan ik mij irriteren aan het fenomeen Merken, dat automatisch gekoppeld is aan Image. Tegenwoordig vraag ik me af wie nou "authentiek" is en wie zich als zodanig voordoet en Prada en Versace gewoon lekker vindt zitten.
Een dure broek, trui of jas, ok, maar wat is er mis met een onderbroek van de Hema? (Wie komt daar tegenwoordig nog voor uit?) Zo ook het geval met mode-accessoires. Tassen, schoenen, sieraden en vooral (zonne-) brillen. Laatst liep ik vanaf het station Diemen-Zuid naar Hogeschool Holland, waar ik studeer. Voor mij liepen 2 meiden, zo rond de 20 jaar. Het regende hard en er stond veel wind. Ik kroop diep in mijn jas (uit de collectie van 2 jaar geleden), en was blij dat mijn 10-jaar oude legerkistjes nog steeds waterdicht zijn. Vol bewondering en medelijden keek ik hoe 2 paar Chinees aandoende gemartelde voetjes wankelend maar behendig op naaldhakken de modderplassen omzeilden. Het gesprek van de dames ging over, je raadt het al, kleding. Ik kon er niks aan doen maar ik moest gewoon meeluisteren en richtte mijn oren tot boven mijn kraag. Helaas had ik geen oorwarmers bij me maar het gesprek gaf zeker stof tot nadenken; "Ik was zaterdag nog bij Mango, zo'n gave rok gekocht!" "Oja, wat voor n?" luidde het antwoord, doorspekt van geveinsd enthousiasme en afgunst. "Een witte sude, afgezet met een kanten randje tot op de knie. Was niet zo duur, 150 euro. Dus ik heb er nog maar wat shirtjes bij gekocht:"
"Goh, leuk, hadden ze ook nog wat in mijn maat?" vroeg het meisje met de hoogste naaldhakken. "Nou, ze waren een beetje door de normale maten heen. Normaal heb ik altijd 34 maar die was uitverkocht. Ik heb maar een 36 genomen maar die zit iets te wijd, misschien laat ik die rok nog wel innemen. Maat 36 is eigenlijk tegen mijn principes maar ik kon hem niet laten hangen!" "Jezus, maat 36?! Doe eens normaal!" antwoordde hittepetit nr. 2 vol ongeloof en afgrijzen. Wat ze verder wilde zeggen weet ik niet want haar verhaal werd gestaakt door een ijzingwekkende gil van haar vriendin. Een windvlaag rukte haar zonnebril bruut uit haar zorgvuldig gekapte haar en kwam met een smak in een plas naast haar terecht. "Sht, Mijn GUCCI!!!!" luidde haar gejammer.
Ongelooflijk! Ik passeerde de dames terwijl ze druk in hippe tasjes aan het graaien waren. Waarschijnlijk op zoek naar een zakdoek om de GUCCI mee af te vegen. Ik dacht na over wat ik had gehoord. Een rok, 150 euro voor een stukje stof ter grootte van maatje 36?!
En wat ik zou zeggen als mijn bril van mijn hoofd zou waaien? Waarschijnlijk iets in de trant van: "F**K, ik zie niks meer!"
Ligt het nou aan mij of worden mijn leeftijdsgenoten steeds oppervlakkiger?

@ 21-06-2015 15:35:42
Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en Ren Claessens