maandag 20 augustus 2018
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Inge - Shit, mijn Gucci!!!!
Gepubliceerd op: 28-05-2002 Aantal woorden: 468
Laatste wijziging: - Aantal views: 2430
Easy-print versie Aantal reacties: 15 reacties

Shit, mijn Gucci!!!!

Inge


Mateloos kan ik mij irriteren aan het fenomeen Merken, dat automatisch gekoppeld is aan Image. Tegenwoordig vraag ik me af wie nou "authentiek" is en wie zich als zodanig voordoet en Prada en Versace gewoon lekker vindt zitten.
Een dure broek, trui of jas, ok, maar wat is er mis met een onderbroek van de Hema? (Wie komt daar tegenwoordig nog voor uit?) Zo ook het geval met mode-accessoires. Tassen, schoenen, sieraden en vooral (zonne-) brillen. Laatst liep ik vanaf het station Diemen-Zuid naar Hogeschool Holland, waar ik studeer. Voor mij liepen 2 meiden, zo rond de 20 jaar. Het regende hard en er stond veel wind. Ik kroop diep in mijn jas (uit de collectie van 2 jaar geleden), en was blij dat mijn 10-jaar oude legerkistjes nog steeds waterdicht zijn. Vol bewondering en medelijden keek ik hoe 2 paar Chinees aandoende gemartelde voetjes wankelend maar behendig op naaldhakken de modderplassen omzeilden. Het gesprek van de dames ging over, je raadt het al, kleding. Ik kon er niks aan doen maar ik moest gewoon meeluisteren en richtte mijn oren tot boven mijn kraag. Helaas had ik geen oorwarmers bij me maar het gesprek gaf zeker stof tot nadenken; "Ik was zaterdag nog bij Mango, zo'n gave rok gekocht!" "Oja, wat voor n?" luidde het antwoord, doorspekt van geveinsd enthousiasme en afgunst. "Een witte sude, afgezet met een kanten randje tot op de knie. Was niet zo duur, 150 euro. Dus ik heb er nog maar wat shirtjes bij gekocht:"
"Goh, leuk, hadden ze ook nog wat in mijn maat?" vroeg het meisje met de hoogste naaldhakken. "Nou, ze waren een beetje door de normale maten heen. Normaal heb ik altijd 34 maar die was uitverkocht. Ik heb maar een 36 genomen maar die zit iets te wijd, misschien laat ik die rok nog wel innemen. Maat 36 is eigenlijk tegen mijn principes maar ik kon hem niet laten hangen!" "Jezus, maat 36?! Doe eens normaal!" antwoordde hittepetit nr. 2 vol ongeloof en afgrijzen. Wat ze verder wilde zeggen weet ik niet want haar verhaal werd gestaakt door een ijzingwekkende gil van haar vriendin. Een windvlaag rukte haar zonnebril bruut uit haar zorgvuldig gekapte haar en kwam met een smak in een plas naast haar terecht. "Sht, Mijn GUCCI!!!!" luidde haar gejammer.
Ongelooflijk! Ik passeerde de dames terwijl ze druk in hippe tasjes aan het graaien waren. Waarschijnlijk op zoek naar een zakdoek om de GUCCI mee af te vegen. Ik dacht na over wat ik had gehoord. Een rok, 150 euro voor een stukje stof ter grootte van maatje 36?!
En wat ik zou zeggen als mijn bril van mijn hoofd zou waaien? Waarschijnlijk iets in de trant van: "F**K, ik zie niks meer!"
Ligt het nou aan mij of worden mijn leeftijdsgenoten steeds oppervlakkiger?

money @ 07-06-2005 03:46:49
sommige mensen dragen ook merkkleding omdat dat betere kwaliteit is en dat hoeft niet perse hebzucht te zijn ik zelf heb bijvoorbeeld dat als ik een leuk truitje op de markt zie dan koop ik het wel maar het gaat is veel sneller verwassen en kapot n dat heeft er niks mee te maken met hoe ik ermee omga want ik ga met al mijn kleren hetzelfde om..
en bij mij ligt het er niet eens aan de merk als ik het mawar leuk vind en ik heb zelf zoiets van dan maar wat duurder ik heb er wel langer profijt van en nhoef dus ook nit zo vaak te gaan shoppen...Rosanne @ 20-05-2004 12:51:26
Het ligt eigenlijk (nou ja bij mij op school dan) ook aan de reputatie. Als je even bij een wat mindere winkel word gezien, word je meteen voor "arm" verklaard.


Francesca @ 17-05-2004 20:55:55
Tof van je dat je reageert, het is soms moeilijk om feedback (in welke vorm dan ook) te ontvangen, maar ook om goede feedback (alweer... in welke vorm dan ook) te geven, ik merk dat jij daar heel goed mee om weet te gaan! Heel veel succes met schrijven!


Inge @ 17-05-2004 15:20:27
Fransesca, dank voor je compliment! En inderdaad, live and let live. Mijn tekst is iets wat ik meemaakte, wat gebeurde en wat ik opvallend vond. Het was absoluut niet bedoeld om merkkleding (of de dragers) af te vallen. Wat ik destijds zo apart vond is dat het k*tweer was en die meiden rondhuppelden alsof het een openlucht-catwalk in Milaan betrof. En zeker gezien het feit dat ze gewoon naar school gingen.

Ik hou ook van mooie dingen en tut me ook op voor een uitje, feestje of sollicitatiegesprek! Rokjes, naaldhakken en zonnebrillen zijn voor zomerse dagen want in de snijdende kou en striemende regen is dat echt niet comfortabel!

Corinne, hoe ik weet dat het om een Gucci-bril ging? Dan moet je goed lezen, het meisje in kwestie gilde zelf: "Shiiiiit, mijn Gucci!" En hoe ik Donna Karan, Prada, Armani et cetera herken? Simpel, dat staat altijd in koeieletters op de shirtjes geschreven! Vaak nog omringd door glittertjes en swarovskisteentjes, kan niet missen.

Nogmaals, ik heb niks tegen merkkleding en accessoires, sterker nog, ik heb zelf een Guccibril! (En Dior, en Yves Saint Laurent en 2 Chanel's.) En die ik alleen draag als het mooi weer is. Of als ik in Cuba, Thailand of Miami zit. En als er onverhoopt een bril van mijn hoofd afwaait, roep ik dus: "Shit, ik zie niks meer!"
En da's het verschil.Francesca @ 29-04-2004 12:40:51
M.i. gaat het in dit verhaal alleen om menselijk gedrag. (ja, ook van de schrijfster zelf)
Maar laten we eerlijk zijn: het is vooral de jeugd die zich hiermee bezig houdt en almaar zoekt ... naar merkkleding en hun eigen identiteit.
Wat ik zou zeggen als mijn zonnebril van mijn hoofd waaide? "Zonde van het geld!!"
Live and let live, Inge... en hierbij ook mijn complimenten: leuk geschreven!Corinne @ 29-04-2004 07:53:42
Inge even een vraagje!!Hoe weet jij dat mijn shirtje van Valentino,mijn rokje een Armani en mijn laarzen van Gucci zijn ?? Of kijk jij zelf graag in deze winkels? En weet je precies hoe de collectie eruit ziet?. Een echte liefhebber van mooie kleding loopt niet met de naam te koop hoor!!


Rosanne @ 03-03-2004 21:48:16
Kleren zijn kleren, ik bedoel, als ik iets leuk vind dat koop ik het. Al is het een t-shirtje bij de Hema ofzo...damn I hate gsus, replay en diesel (je hebt gelijk Tina)!


xx delphine @ 22-12-2003 20:21:28
whahaha ! lollig!..Helemaal gelijk!


Tina @ 21-12-2003 22:40:15
ik haat gsus, replay en diesel..


anna @ 29-05-2003 19:34:01
Het viel mij op dat er meer reacties op de merkkleding waren dan op het verhaal zelf, vandaar deze toevoeging: leuk geschreven zeg!


Marieke @ 15-02-2003 11:37:29
ligt het nou aan mij? het zal wel, ik heb 'toevallig' geen vrienden die veel om merkkleding geven. kleren zijn kleren. Moeten wij het tegenwoordig ook nog belangrijk vinden dat we merkkleding dragen?? Het is allemaal al duur genoeg hoor!! maar goed, laat die gezellige merk-mensen maar lekker merkkleding kopen, zullen wij eens even zien wie er straks in de leukste kleren rondloopt en een hele klerenkast vol heeft terwijl onze gezellige merk-mensen 1 shirtje en 2 broeken in hun kast hebben liggen. Ik vind het een goed verhaal. Het is duidelijk hoe erg het is.


Yvonne @ 01-08-2002 22:03:05
En net zoals sommige mensen hun identiteit ontlenen aan de merkkleding die ze dragen zijn er weer anderen die het niet-dragen van merkkleding als identiteit kiezen....


angel @ 15-07-2002 13:03:06
Nou niet voor het een of ander, maar is het niet geweldig als ze je complimenteren over je te gekke trui, en vragen waar je die nou toch weer gevonden hebt, omdat ze dat nou ook net zochten... En dat je dan met een grote glimlach kunt zeggen: " drie tientjes bij Zeeman". (Sorry, denk nog niet zo in euro's).
Laat een ander zich maar blauw betalen, leuk is leuk... en met goedkoop leuk kun je een heel veel kast vullen!


money @ 29-05-2002 14:58:23
Ik heb een t-shirtje van Nickelson (normaal gesproken duur merk) die afgeprijsd was naar 35 euro. Verder koop ik alleen maar merkkleding als de prijs onder de 50 euro is, of als ik het ECHT heel erg mooi vind.


Sybren @ 28-05-2002 17:55:32
ja hebt gelijk et gaat allemaal om dure kleding en hoe je dr uitziet etc.. ach ik maak me niet meer druk om zulke klein geestige eb kort zichtige mensen..Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


Copyright © 2002-2018 Geoffrey Reemer en Ren Claessens